Valitse sivu

VOIMISTELU OHEISHARJOITTELUNA

Kajaani Gymnastics tarjoaa voimistelua oheisharjoittelumuotona muiden lajien harrastajille. Monipuolinen liikkuminen ja kehonhallinta vahvistaa oman lajin taitojen oppimista ja pitää urheilijan kehon terveenä ennaltaehkäisten urheiluvammojen syntymistä ja auttaen kehoa palautumaan harjoittelusta. Monet eri lajien urheilijat ovat saaneet tukea omaan lajiharjoitteluunsa voimistelusalilta. 

Voimisteluun pohjautuva harjoittelu on tehokas, hauska ja turvallinen oheisharjoittelumuoto eri lajien harrastajille. Oheisharjoittelu kehittää urheilijan motoriikkaa laajasti, tunneillamme keskitytään erityisesti kehonhallinnan ja liikkuvuuden kehittämiseen oikeilla suoritustekniikoilla jonka myötä urheilijan nopeus, reaktiokyky ja voima vahvistuvat. Vahvistamalla kehoa monipuolisesti, urheilija suojaa itseään loukkaantumisilta ja rasitusvammoilta. Oheisharjoittelu sopii kaiken tasoisille urheilijoille. Tavoitteena ei ole oppia toinen toistaan hurjempia ja vaikeampia temppuja, vaan kehittää urheilijalle tärkeitä ominaisuuksia erilaisten omalla kehonpainolla tehtävien harjoitteiden kautta tehokkaasti ja turvallisesti. Kehonpainolla tehtävän harjoittelun siirtovaikutus omaan lajiin on merkittävä.

Oli lajisi mikä tahansa, niin ottakaa yhteyttä harrastekoordinaattoriin (tanja.martikainen@kajagym.fi). Suunnittelemme juuri teille sopivan harjoittelukokonaisuuden, joka tukee tavoitteita päälajissa.

Yksittäiset urheiljat voivat myös ilmoittautua myös kaikille avoimiin voimistelulajien taitoryhmiin (naisten telinevoimistelu/tytöille ja kilpa-aerobic/tytöt ja pojat).