Valmennusryhmien kustannukset 

Voimisteluharrastuksen kustannukset koostuvat seuraavista asioista. 

Seuran perimät maksut vahvistetaan vuosittain seuran syyskokouksessa. Alla olevat maksut ovat vuoden 2023 maksuja. 

Jäsenmaksu

40 €/kalenterivuosi, joka peritään kaikilta harrastustoimintaan osallistuvilta harrastajilta, myös kesken kauden aloittavilta. Jäsenmaksu maksetaan ilmoittautumisen jälkeen saatavalla laskulla ja jatkossa kalenterivuoden alkaessa.

Harrastusmaksut

Valmennusryhmien harrastusmaksut laskutetaan kuukausittain, 12x vuosi. Kuukausimaksun suuruus vaihtelee viikottaisten harjoituskertojen mukaan. Voimistelija sitoutuu harrastukseen aina yhdeksi kaudeksi (6xkuukausimaksu) kerrallaan. 

Loukkaantuminen/sairastuminen

Maksuhyvityksen voi saada loukkaantumisen/sairastumisen vuoksi lääkärintodistuksella yli 1 kuukauden jälkeen. Alle kuukauden poissaoloista maksuhyvitystä ei myönnetä. Hyvitys myönnetään loukkaantumista seuraavasta kuukaudesta alkaen siten, että ensimmäisen 30 päivän aikana hyvitys on 50 % kuukausimaksusta ja tätä seuraavilta päiviltä 100 % aina poissaolon päättymiseen asti. Osittaisesta harjoittelukiellosta (hyppykielto, harjoittelu kivun sallimissa rajoissa tai vastaava) ei myönnetä hyvitystä.

Mikäli voimistelija estyy osallistumasta kilpailuihin, joihin hänet on ilmoitettu, perhe maksaa kilpailumaksun tai toimittaa seuralle sähköpostitse sairaustodistuksen viimeistään kilpailupäivänä. Kilpailumaksun takaisinmaksusta peritään toimistomaksu 15€. Leireillä toimii sama käytäntö.

Leirimaksut

Valmennus- ja esivalmennusryhmäläiset sitoutuvat kausisuunnitelman mukaisiin leirityksiin, joita järjestetään yleensä 2-3 x vuosi. Leirimaksut vaihtelevat leirin mm. pituuden ja paikan mukaan n. 30€-250€.

Jos voimistelija hakee ja hänet valitaan Voimisteluliiton valmennusryhmiin (KA: rinkileirit, NTV: alueminorit, minorit jne), siitä koituvat kustannukset kuuluvat voimistelijan perheelle.

Lisenssit (lisenssikausi 1.9.-31.8.)

Osallistuakseen kilpailuihin, jokainen voimistelija tarvitsee lisenssin, joka ostetaan Voimisteluliiton Hoika-jäsenpalvelun kautta.

Kilpa-aerobic:

Stara 10,50 €

Kilpa B (8-9-vuotiaiden sarja) 45 €

Kilpa A (kaikki muut luokat) 65 €

Naisten telinevoimistelu:

Stara 10,50 €

Kilpa A (kaikki luokat) 65 €

Vakuutukset

Jokaisella lisenssiurheilijalla tulee olla kilpaurheilun kattava vakuutus. Lisenssin kanssa on ostettavissa sporttiturva-vakuutus. Voimisteluliiton kumppani vakuutuksissa on Pohjola Vakuutus, vakuutuksen vuosihinta on 79€. Stara-lisenssioston yhteydessä vakuutus 3,50 €. Vaihtoehtoisesti perhe voi hankkia voimistelijalle omasta vakuutusyhtiöstään kilpaurheiluun tarkoitetun vakuutuksen.

Kilpailujen osallistumismaksut

Voimistelijat osallistuvat valmennusryhmänsä kausisuunnitelman mukaisiin kilpailuihin, joita yleensä on n. 3-4/kausi. Kilpailun järjestäjän perimiin kilpailumaksuihin lisätään hallintomaksu 30€/voimistelija/kilpailu, jolla katetaan kilpailuun osallistuvien valmentajien ja tuomareiden matkakustannuksia sekä tuomarien puuttumisista johtuvia tuomarisakkoja. Kotikisoissa hallintomaksu on 15€/voimistelija/kilpailu. Jos voimistelija osallistuu samoissa kisoissa kilpailuun sekä yksilönä että joukkueena, peritään hallintomaksu molemmista suorituksista ja joukkueen hallintomaksu jaetaan joukkueen jäsenten kesken.

Voimistelijan poisjäännistä on esitettävä lääkärintodistus, muussa tapauksessa peritään täysi osallistumismaksu.

Kilpa-aerobicin kilpailujen järjestäjien perimät maksut

Cup-kilpailujen osallistumismaksut:

25€ /yksilöt

55-65€ /ryhmät

75-95€ /ryhmät

Lajikohtaiset SM-kilpailut:

40-60€ /yksilöt, 80-120€ /parit, 120-150 €/joukkue, 150-200€/ryhmät

Lajien yhteiset SM-kilpailut:

50-70€ /yksilöt, 100-130€ /parit, 130-160 €/joukkue, 160-210€/ryhmät

Staran osallistumismaksut:

20€ /yksilöt

40€ /parit

60€ /joukkueet

90€ /ryhmät

Tuomarisakkomaksut: Puuttuva tuomari 500€ ensimmäisestä puuttuvasta tuomarista, seuraavista puuttuvista tuomareista tulee maksaa 250€ kilpailun järjestävälle seuralle.

Naisten telinevoimistelun kilpailujen järjestäjien perimät maksut

Luokkakilpailujen osallistumismaksut:

30-40€/ B-D -luokat ja MJ 1 -luokka (neliottelu)

10€ /teline (omavalintaiset kilpalinjan ja maajoukkuelinjan luokat MJ2-3 ja FIG)

Liiton mestaruuskilpailut:

40 €/yksilö

Junnu-Gym:

160 €/joukkue

Lajikohtaiset SM-kilpailut:

40-60€ /yksilöt, 200 €/joukkue

Staran osallistumismaksut:

20 €/yksilö

Tuomarisakkomaksut: Jokaisesta puuttuvasta tuomarista maksetaan vuonna 2023 sakkoa 80€ liitolle ja 160€ kilpailun järjestävälle seuralle.

Ohjelmamaksut

Kilpa-aerobic: Kilpailuihin osallistuminen vaatii kilpailuohjelman.

Naisten telinevoimistelu: omavalintaiset luokat E-H sekä maajoukkuelinja vaativat permanto-ohjelman.

Ohjelmasopimus

Seuran edustusvaatteet

Valmennusryhmäläisten tulee viimeistään siinä vaiheessa, kun kilpaileminen on ajankohtaista, hankkia seuran edustusvaatetus (musta tuulitakki ja housut) sekä kilpailuita varten voimistelupuku, joista tehdään yhteistilauksen ennen kilpailukauden alkua.

Kilpa-aerobicin kilpailupuvun tilaukset

Naisten telinevoimistelun kilpailupuvun tilaukset

Muut tarvittavat vaatteet / KA ja NTV

Valmennusryhmät tilaavat yleensä vuosittain ryhmävaatteita, esim. NTV harjoittelun voimistelupuku tai urheilutoppi.

Muut tarvittavat varusteet/kilpa-aerobic

Kilpa-aerobicin kengät, kisasukkahousut, valkoiset pitkävartiset kisasukat ja nutturatarvikkeet 

Muut tarvittavat varusteet/naisten telinevoimistelu

Remmit ja lapaset, lämsät ja rannesuoja, valkoiset kisasukat.

 

Muita kustannuksia

Voimisteluliiton suoritusmerkkitilaisuudet

Naisten telinevoimistelun suoritusmerkkitilaisuudet, jotka järjestää Suomen Voimisteluliitto

Timanttimerkki 20 €/suoritustilaisuus

Seuratuotteet

Halutetessaan harrastaja voivat ostaa  muitakin seuratuotteita. Seura-asuvastaavat ottavat vastaan toiveita uusista tuotteista.

Talkoot ja muu varainkeruu

Kilpaharrastukseen liittyy myös erilaista seuratoimintaa esimerkiksi kilpailutapahtumien järjestämistä sekä varainkeruuta, joissa seura tarvitsee kaikkien kilpavoimistelijoiden perheiden panostusta, jotta voimme mahdollistaa voimistelijoidemme harrastuksen. Myös uusia seuratoimijoita ja -aktiiveja tarvitaan seura-arjen tueksi – lämpimästi tervetuloa mukaan!

Seuran järjestämän tapahtumat ja kilpailut

Seura järjestää kauden päätteeksi kevät- ja joulunäytökset, johon osallistuu kaikki harraste- ja valmennusryhmät. Lisäksi seura hakee erilaisten voimistelukilpailujen ja -tapahtumien järjestämisoikeuksia Suomen Voimisteluliitolta. Tapahtumissa ja kilpailuissa on monenlaisia tehtäviä, joihin tarvitaan paljon talkoolaisia – tervetuloa mukaan!