Valitse sivu

Valmennusryhmien kustannukset

Voimisteluharrastuksen kustannukset koostuvat seuraavista asioista. Seuran perimät maksut vahvistetaan vuosittain seuran syyskokouksessa. Alla olevat maksut on päivitetty vuoden 2024 harrastus- ja hallintomaksuilla.  

Jäsenmaksu

40 €/kalenterivuosi, joka peritään kaikilta harrastustoimintaan osallistuvilta harrastajilta, myös kesken kauden aloittavilta. Jäsenmaksu maksetaan ilmoittautumisen jälkeen saatavalla laskulla ja jatkossa kalenterivuoden alkaessa.

Harrastusmaksut

Valmennusryhmien harrastusmaksut laskutetaan kuukausittain, 12x vuosi. Kuukausimaksun suuruus vaihtelee viikottaisten harjoituskertojen mukaan. 

Valmennusryhmäläisen lopettaessa harrastamisen, veloitetaan ryhmän kuukausimaksu viimeisten treenien ja lopettamisilmoituksen jälkeen lisäksi seuraavalta kalenterikuukaudelta.

Vuodelle 2024 sääntömääräisessä syyskokouksessa on päätetty, että aiemmin erikseen perityt hallintomaksut sisällytetään valmennusryhmätoiminnan kuukausimaksuun, jolloin kilpailu- ja leiri-ilmoittautumisten yhteydessä laskutetaan erikseen ainoastaan kilpailujen järjestäjien perimät maksut (osallistumismaksu, mahdollinen ateriatilaus tai muut erikseen sovitut ryhmämatka- ja majoituskulut). 

VUODEN 2024 HARRASTUSMAKSU SEKÄ KILPAILU- JA LEIRITOIMINNAN HALLINTOMAKSU
Harjoitustunnit/vk Harrastusmaksu Hallintomaksu Yhteensä
3-3,5 40,00 € 15,00 € 55,00 €
4-4,5 45,00 € 15,00 € 60,00 €
5-5,5 50,00 € 15,00 € 65,00 €
6-6,5 55,00 € 20,00 € 75,00 €
7-7,5 60,00 € 20,00 € 80,00 €
8-8,5 65,00 € 20,00 € 85,00 €
9-9,5 70,00 € 20,00 € 90,00 €
10-10,5 75,00 € 25,00 € 100,00 €
11-11,5 80,00 € 25,00 € 105,00 €
12-12,5 85,00 € 25,00 € 110,00 €
13-14 90,00 € 25,00 € 115,00 €
15-16 95,00 € 30,00 € 125,00 €

Loukkaantuminen/sairastuminen

Maksuhyvityksen voi saada loukkaantumisen/sairastumisen vuoksi lääkärintodistuksella yli 1 kuukauden jälkeen. Alle kuukauden poissaoloista maksuhyvitystä ei myönnetä. Hyvitys myönnetään kuukauden jälkeen siten, että 30 päivän aikana hyvitys on 50 % kuukausimaksusta ja tätä seuraavilta päiviltä 100 % aina poissaolon päättymiseen asti. Osittaisesta harjoittelukiellosta (hyppykielto, harjoittelu kivun sallimissa rajoissa tai vastaava) ei myönnetä hyvitystä.

Ilmoita loukkaantumisesta heti aina omalle valmentajalle. Lääkärintodistus toimitetaan seuran sisäiselle laskuttajalle. Yhteystiedot löydät täältä!

Mikäli voimistelija estyy osallistumasta kilpailuihin, joihin hänet on ilmoitettu, perhe maksaa kilpailumaksun tai toimittaa seuralle sähköpostitse sairaustodistuksen viimeistään kilpailupäivänä. Kilpailumaksun takaisinmaksusta peritään toimistomaksu 15€. Leireillä toimii sama käytäntö.

Harrastuksen lopettaminen

Valmennusryhmäläisten harrastamisen päättymisestä tulee aina ilmoittaa myös omalle valmentajalle. Täytä harrastuksen päättämisilmoitus lomakkeella, jonka löydät täältä: https://www.kajagym.fi/seura/jasenyys/harrastuksen-lopettaminen/ 

Valmennusryhmien kuukausimaksut maksetaan täysimääräisenä lopettamiskuukauden lisäksi seuraavalta kuukaudelta. Mahdolliset liikasuoritukset palautetaan harrastuksen päättymisen jälkeen. 

Leirimaksut

Valmennus- ja esivalmennusryhmäläiset sitoutuvat kausisuunnitelman mukaisiin leirityksiin, joita järjestetään yleensä 2-3 x vuosi. Leirimaksut vaihtelevat leirin mm. pituuden ja paikan mukaan n. 30€-250€.

Jos voimistelija hakee ja/tai hänet valitaan Voimisteluliiton valmennusryhmiin (KA: rinkileirit, NTV: alueminorit, minorit jne), siitä koituvat kustannukset kuuluvat voimistelijan perheelle. Seura tukee Voimisteluliiton valmennusryhmien leirille resursoidun ja lähtevän valmentajan kulut. Voimisteluliitto tukee osassa leirityksistä (NTV) yhden valmentajan osallistumismaksun.

Lisenssit

Osallistuakseen kilpailuihin, jokainen voimistelija tarvitsee lisenssin, joka ostetaan Voimisteluliiton Hoika-jäsenpalvelun kautta.

Kilpa-aerobic:

Stara 11 €

Kilpa B (8-9-vuotiaiden sarja) 55 €

Kilpa A (kaikki muut luokat) 75 €

Naisten telinevoimistelu:

Stara 11 €

Kilpa A (kaikki luokat) 75 €

Vakuutukset

Jokaisella lisenssiurheilijalla tulee olla kilpaurheilun kattava vakuutus. Lisenssin oston yhteydessä on ostettavissa sporttiturva-vakuutus. Voimisteluliiton kumppani vakuutuksissa on Pohjola Vakuutus, vakuutuksen vuosihinta on 97€. Stara-lisenssioston yhteydessä vakuutus on 3,50€. Vaihtoehtoisesti perhe voi hankkia voimistelijalle omasta vakuutusyhtiöstään kilpaurheilutoiminnan kattavan tapaturmavakuutuksen.

Kilpailujen osallistumismaksut

Voimistelijat osallistuvat valmennusryhmänsä kausisuunnitelman mukaisiin kilpailuihin, joita yleensä on n. 3-4/kausi.

Vuodelle 2024 sääntömääräisessä syyskokouksessa on päätetty, että hallintomaksut sisällytetään valmennusryhmätoiminnan kuukausimaksuun, jolloin kilpailu- ja leiri-ilmoittautumisten yhteydessä laskutetaan erikseen ainoastaan kilpailujen järjestäjien perimät maksut (osallistumismaksu, mahdollinen ateriatilaus tai muut erikseen sovitut ryhmämatka- ja majoituskulut). Hallintomaksut näkyvät yläpuolella ”harrastusmaksut” -taulukossa.

Voimistelijan poisjäännistä on esitettävä lääkärintodistus, muussa tapauksessa peritään täysi osallistumismaksu. Lääkärintodistuksen toimittamalla noudatetaan kilpailun tai leirin järjestäjän peruutusehtoja, joista yleisimmin osallistumismaksu palautetaan, lukuunottamatta muutoksista aiheutuvaa toimistokulua. Kuukausimaksun yhteydessä perittävää hallintomaksua tai kilpailujärjestäjältä etukäteen tilattuja ruokailumaksuja ei palauteta. Ryhmämatkoissa ja majoituksissa noudatetaan kunkin toimijan peruutusehtoja (esim. VR, hotellit).

Voimisteluliiton kaikkiin kilpailuihin on määritelty osallistumismaksut lajeittain sekä kategorioittain. Osallistumismaksu on joko henkilökohtainen (yksilölajit) tai joukkue/ryhmäkohtainen (joukkuelajit ja sarjat). Järjestävän seuran tulee noudattaa annettuja osallistumismaksujen ylä- ja alarajoja. 

Taso 1: Suomen mestaruuskilpailut (SM-kilpailut)
Taso 2: liiton mestaruuskilpailut, cup-, luokka- ja ikäkausikilpailut, voimistelupäivät, JunnuGym-kilpailut, karsinta- ja katsastuskilpailut, Tanssi Cup, Gym for life-tapahtuma
Taso 3: järjestelyiltään vapaamuotoisemmat kilpailut (seurojen sali-/harjoituskilpailut), Stara

Kilpa-aerobicin kilpailujen järjestäjien perimät maksut

Cup-kilpailujen osallistumismaksut:

30-40€ /yksilöt

80-120€ /joukkueet

90-110€ /ryhmät

Lajikohtaiset SM-kilpailut:

40-60€ /yksilöt, 80-120€ /parit, 120-150 €/joukkue, 150-200€/ryhmät

Lajien yhteiset SM-kilpailut:50-70€ /yksilöt, 100-130€ /parit, 130-160 €/joukkue, 160-210€/ryhmät

Voimistelupäivät, osallistujapassi:

2023 Oulu 55€/hlö

Staran osallistumismaksut:

20€ /yksilöt

40€ /parit

60€ /joukkueet

90€ /ryhmät

Tuomarisakkomaksut: Puuttuva tuomari 250 € / jokaisesta puuttuvasta tuomarista, järjestävälle seuralle.

Naisten telinevoimistelun kilpailujen järjestäjien perimät maksut

Luokkakilpailujen osallistumismaksut:

30-40€/ B-D -luokat ja MJ 1 -luokka (neliottelu)

10€ /teline (omavalintaiset kilpalinjan ja maajoukkuelinjan luokat MJ2-3 ja FIG)

Liiton mestaruuskilpailut:

40 €/yksilö

Junnu-Gym:

160 €/joukkue

Voimistelupäivät, osallistujapassi:

2023 Oulu 55€/hlö

Lajikohtaiset SM-kilpailut:

40-60€ /yksilöt, 200 €/joukkue

Staran osallistumismaksut:

20 €/yksilö

Tuomarisakkomaksut: Jokaisesta puuttuvasta tuomarista maksetaan vuonna 2023 sakkoa 80€ liitolle ja 80€ kilpailun järjestävälle seuralle.

Ohjelmamaksut

Kilpa-aerobic: Kilpailuihin osallistuminen vaatii aina kilpailuohjelman. Koreografian laatimisesta tehdään erillinen ohjelmasopimus. Vastuuvalmentaja osoittaa kullekin ohjelmalle koreografin, sopii musiikista, teemasta ja kilpailupuvun ulkoasusta. Alla olevaa ohjelmasopimusta noudatetaan seuran sisäisesti tehdyissä koreografioissa.

Naisten telinevoimistelu: Omavalintaiset luokat E-H sekä maajoukkuelinjan luokat vaativat aina permanto-ohjelman. Koreografian laatimisesta tehdään erillinen ohjelmasopimus. Vastuuvalmentaja osoittaa kullekin sarjalle koreografin, sopii musiikista ja sarjan sisällöstä. Alla olevaa ohjelmasopimusta noudatetaan seuran sisäisesti tehdyissä koreografioissa.

Ohjelmasopimus

Seuran edustusvaatteet

Valmennusryhmäläisten tulee viimeistään siinä vaiheessa, kun kilpaileminen on ajankohtaista, hankkia seuran edustusvaatetus (musta tuulitakki ja housut) sekä kilpailuita varten voimistelupuku, joista tehdään yhteistilauksia ennen kilpailukauden alkua. 

Muut tarvittavat vaatteet, kilpa-aerobic ja naisten telinevoimistelu

Valmennusryhmät tilaavat yleensä vuosittain ryhmävaatteita, esim. hihaton voimistelupuku harjoitteluun (NTV), urheilutoppi tms.

Muut tarvittavat varusteet

Kilpa-aerobic: kengät, kisasukkahousut, valkoiset pitkävartiset kisasukat ja nutturatarvikkeet

Naisten telinevoimistelu: remmit ja sormikkaat, lämsät ja rannesuojat, valkoiset kisasukat

 

Muita kustannuksia

Voimisteluliiton suoritusmerkkitilaisuudet

Naisten telinevoimistelun suoritusmerkkitilaisuudet, jotka järjestää Suomen Voimisteluliitto

Timanttimerkki 20 €/suoritustilaisuus

Seuratuotteet

Halutetessaan harrastaja voivat ostaa  muitakin seuratuotteita. Seura-asuvastaavat ottavat vastaan toiveita uusista tuotteista.

Talkoot ja muu varainkeruu

Kilpaharrastukseen liittyy myös erilaista seuratoimintaa esimerkiksi kilpailutapahtumien järjestämistä sekä varainkeruuta, joissa seura tarvitsee kaikkien kilpavoimistelijoiden perheiden panostusta, jotta voimme mahdollistaa voimistelijoidemme harrastuksen. Myös uusia seuratoimijoita ja -aktiiveja tarvitaan seura-arjen tueksi – lämpimästi tervetuloa mukaan!

Seuran järjestämän tapahtumat ja kilpailut

Seura järjestää kauden päätteeksi kevät- ja joulunäytökset, johon osallistuu kaikki harraste- ja valmennusryhmät. Lisäksi seura hakee erilaisten voimistelukilpailujen ja -tapahtumien järjestämisoikeuksia Suomen Voimisteluliitolta. Tapahtumissa ja kilpailuissa on monenlaisia tehtäviä, joihin tarvitaan paljon talkoolaisia – tervetuloa mukaan!