Valitse sivu

TANSSILLINEN VOIMISTELU

Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji. Tanssillisen voimistelun lähtökohtana on liikkeen virtaavuus, joihin yhdistyvät rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus musiikin mukana. Lajin pohja muodostuu perusvoimistelutaidoista, jonka lisäksi tunneilla harjoitellaan vartalo- ja jalkatekniikkaa, hyppyjä sekä liikkuvuutta ja voimaa. Tanssillisen voimistelun esityksissä ohjelman yhteinäisyyden, kokonaisvaltaisuuden ja tekniikan ohella erityisen tärkeäksi elementiksi lajissa nousee ilmaisullisuus ja mielikuvitus.

Tunneilla käytetään voimisteluvälineitä kuten, voimistelunauhoja, -vanteita ja -palloja ja harjoitellaan akrobatiaa, erilaisia voimistelutemppuja sekä balettia. Erilaiset nostot ovat suuressa osassa koreografioissamme. Lisäksi venyttely ja liikkuvuusharjoitukset ovat tärkeä osa tuntien sisältöä.

Harrasteryhmässä harjoitellaan 1 x viikossa. Ryhmä on osa Voimisteluliiton Voimistelukoulu-konseptia. Ryhmässä on käytössä Voimistelukoulun alkeis- ja alkeisjatkopassit.
Taitoryhmässä harjoitellaan 2x viikossa ja esiinnytään Stara-tapahtumissa. Ryhmässä on käytössä Voimistelukoulun alkeisjatko- sekä lattialajien passit.