Valitse sivu

TELINEVOIMISTELUN HARRASTEKILPARYHMÄT

 

Harrastekilparyhmä sopii telinevoimistelijoille, jotka ovat motivoituineita harjoittelemaan ja haluaisivat kenties myös kilpailla. Menestymispaineita ei ole, sillä kilpaileminen on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa. Harrastekilparyhmässä voi myös hyvin kokeilla kilpavoimistelua ennen valmennusryhmään hakeutumista ja siihen sitoutumista. Harrastekilparyhmäläiset voivat osallistua lähialueen kilpailuihin ja seuran omiin kotikisoihin oman taitotasonsa mukaan stara- tai B-C-luokissa.

Harrastekilparyhmissä harjoitellaan 2x viikossa aina 1,5-2 tuntia kerrallaan taitoryhmien kauden mukaisesti. Harrastekilparyhmä sopii tämän vuoksi myös kakkoslajiksi toisen harrastuksen rinnalle. 

Tytöt jaetaan tarvittaessa eri ryhmiin syntymävuoden ja taitotason perusteella.

Ryhmän kausimaksu sisältää kahden kilpailun hallintomaksut eli valmentaja- ja tuomarikulut. Kausimaksun lisäksi voimistelijan tulee hankkia Voimisteluliiton lisenssi (vuonna 2022-2023: kilpalinsessi 70€ tai staralisenssi 10,50€) sekä maksaa kilpailujen osallistumismaksut (40e per kilpailu). Voimistelijan tulee myös hankkia harjoittelu- ja kilpailukäyttöön seuran lyhythihainen puna-musta voimistelupuku ja kilpailureissuja varten seuran edustusasu.

Ryhmässä suoritetaan Voimisteluliiton taitomerkkejä.

 

Ryhmään vaaditaan lähes valmis hopeamerkki tai siihen vaadittavat taidot. Ryhmään haetaan taitotestien kautta, joita pyritään järjestämään kaksi kertaa vuodessa. Ryhmiin on mahdollista tulla kokeilemaan myös valmentajan suosituksesta.