TELINEVOIMISTELUN HARRASTEKILPARYHMÄT

 

Harrastekilparyhmä sopii telinevoimistelijoille, jotka ovat motivoituineita harjoittelemaan ja haluaisivat kenties myös kilpailla. Menestymispaineita ei ole, sillä kilpaileminen on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa. Harrastekilparyhmässä voi myös hyvin kokeilla kilpavoimistelua ennen valmennusryhmään hakeutumista ja siihen sitoutumista. Harrastekilparyhmäläiset voivat osallistua lähialueen kilpailuihin ja seuran omiin kotikisoihin oman taitotasonsa mukaan stara- tai B-C-luokissa.

Harrastekilparyhmissä harjoitellaan 2x viikossa aina 2 tuntia kerrallaan taitoryhmien kauden mukaisesti. Ryhmän kausimaksu sisältää kahden kilpailun hallintomaksut eli valmentaja- ja tuomarikulut (syksyllä 2023: 4.11. Oulu sekä 19.11. Kajaani). Kausimaksun lisäksi voimistelijan tulee hankkia Voimisteluliiton lisenssi (kilpalinsessi 70€ tai staralisenssi 10,50€) sekä maksaa kilpailujen osallistumismaksut (40e per kilpailu). Voimistelijan tulee myös hankkia harjoittelu- ja kilpailukäyttöön seuran lyhythihainen puna-musta voimistelupuku ja kilpailureissuja varten seuran edustusasu.

Ryhmässä suoritetaan Voimisteluliiton taitomerkkejä.

 

Ryhmään vaaditaan lähes valmis hopeamerkki tai siihen vaadittavat taidot. Ryhmään haetaan taitotestien kautta. Voimistelija voi myös taitoryhmän ohjaajan suosituksesta tulla kokeilemaan ryhmään.