Valitse sivu

OHJAAJAKSI SEURAAN

Haluatko lasten ja nuorten ryhmien ohjaajaksi tai kiinnostaako sinua voimistelun valmentaminen?

Kiinnostaisiko Sinua aloittaa ohjaaminen kilpa-aerobicissa, voimistelukoulussa, ninjagymissä, freegymissä tai telinevoimistelun harrasteryhmässä? Tai kenties kilpavoimistelijoiden oheisharjoittelun ohjaajana?

Koulutamme kauden alussa uusia ohjaajia ja apuohjaajia tulevalle kaudelle, Voimisteluliiton koulutusportaan ensimmäisistä askelista lähtien eli Startti + Voimistelukoulu – koulutus. Pääset suoraan koulutuksen kautta tuomaan opit käytäntöön ohjaajana tai apuohjaajana.

Ryhmän vastuuohjaajana voi toimia yli 16-vuotias liikunta-alasta kiinnostunut henkilö. Liikunnallisuus, lasten ja nuorten liikuntaryhmien ohjauskokemus ja voimistelun lajituntemus katsotaan hyväksi. Lajituntemusta ei kuitenkaan vaadita vaan aktiivisuus ja halu kehittyä on tärkeintä!

Tavoitteellisesti harjoittelevien kilpavoimistelijoiden oheisharjoitteluun kuuluu mm. balettia, tanssia, juoksutekniikkaa, joten myös niiden parista löytyy ohjausmahdollisuus!

Apuohjaajana toimiminen ei vaadi vastuunottoa ryhmästä, tunnit pidetään aina yhdessä vastuuvalmentajan/ ryhmän valmentajan kanssa. Uutena ohjaajana lähdetään aina liikkeelle harrasteryhmien ohjaamisesta.

 Liikunta- tai ohjausalan opiskelija tai alalle hakeutuva!Ohjauskokemus ja Voimisteluliiton ohjaaja- ja valmentajakoulutukset antavat pisteitä opintojen ja koulutushaun tueksi. Lisäksi liikunta-alan tutkintoon liittyviä harjoitteluja, kehittämistehtäviä ja opinnäytetöitä on mahdollista suorittaa Kajaani Gymnasticsin kautta!

 

Mikäli kiinnostuit, olethan yhteydessä! 

Kati Säkkinen
Valmennuspäällikö
kati.sakkinen(at)kajagym.fi

Tanja Martikainen
Harrastekoordinaattori
tanja.martikainen(at)kajagym.fi

 

KOULUTUSTEN ESITTELY

VOIMISTELUOHJAAJAN STARTTI-KOULUTUS (I-taso 8h)

Miten ohjaan lapsia ja nuoria? Yhteinen aloituskoulutus kaikille lasten ja nuorten ohjaajille sekä lajivalmentajille.

Tässä koulutuksessa tutustutaan ohjaamisen perustaitoihin ja -tietoihin kuten ryhmänhallintaan, vuorovaikutukseen, turvallisuuteen, lasten ja nuorten kasvuun ja kehitykseen sekä innostavaan ja motivoivaan ohjaamiseen. Koulutus antaa valmiudet toimia esimerkiksi apuohjaajana erilaisissa voimistelu-, tanssi- tai liikuntaryhmissä sekä pohjan jatkokouluttautumiseen.

Koulutus on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten ohjaamisesta ja lajivalmentamisesta kiinnostuneille.

 

VOIMISTELUKOULU (I-taso 16h)

Miten opetan voimistelua?

Voimistelukoulu – lisää laatua ja liikettä lasten liikuntaan! Voimistelukoulu on Voimisteluliiton konseptimalli, joka pohjautuu aiempaan Jumppakouluun. Voimistelukoulu on lasten voimisteluliikunnan laatutekijä, jonka sisältönä ovat yhtenäiset toimintamallit, materiaalit ja suunnitelmat. Koulutuksen tavoitteena on tutustuttaa ohjaajat ja valmentajat Voimistelukoulun monipuoliseen sisältöön ja valtakunnallisiin tuntimalleihin. Koulutuksen keskiössä ovat lasten ohjaamisen kasvatukselliset sisällöt, leikit, voimistelun perustaidot ja motoristen taitojen harjoittaminen.

Koulutus on tarkoitettu lasten ryhmien ohjaajille ja valmentajille, jotka ovat suorittaneet Voimisteluohjaajan startti -koulutuksen tai vanhan Jumppakoulu- koulutuksen osa 1. tai joilla on muuten vastaava osaaminen.

 

LAATUA LAPSUUSVAIHEEN OHJAAMISEEN (I-taso 8h)

Miten sovellan harjoitteita?

Ponnista, kierähdä ja haasta – uutta virtaa ohjaamiseen monipuolisen harjoittelun koulutuksesta. Koulutuksen tavoitteena on antaa virikkeitä motoristen taitojen ja fyysisten valmiuksien kehittämiseen monipuolisten toimintamallien avulla. Koulutuspäivässä paneudutaan siihen, mitä on monipuolinen liikunta ja voimistelu, mikä on riittävä kokonaisliikuntamäärä sekä miten monipuolista liikuntakasvatusta voidaan tukea seuroissa. Koulutuksesta saa runsaasti käytännön ideoita ja vinkkejä harjoitteluun.

Koulutus on tarkoitettu lasten ryhmien ohjaajille ja valmentajille, jotka ovat suorittaneet Voimisteluohjaajan startti -koulutuksen tai vanhan Jumppakoulu- koulutuksen osa 1. tai joilla on muuten vastaava osaaminen.

Huom! koulutus vastaa aiemmin tarjolla ollutta Monipuolista harjoittelua koulutusta. Koulutuksen sisältö on päivittynyt ja nimi muuttunut.

 

KIINNOSTUITKO?

Voit aloittaa heti jo lyhyellä (35min) maksuttomalla verkkokoulutuksella oman ohjaajan/valmentajan polkusi voimistelun parissa!

Tervetuloa ohjaajaksi -koulutus on tarkoitettu uusille tai aloitteleville ohjaajille.

Verkkokoulutus kestää 35 min ja sitä voi katsoa pienissä paloissa. Koulutus sisältää seuraavat osiot: Perustietoa ohjauksesta, Ohjaamisen suunnittelu, Ohjaaminen, Oma kehittyminen sekä Tukimateriaalia ohjaajalle. Koulutus on maksuton.

https://www.olympiakomitea.fi/2018/11/23/tervetuloa-ohjaajaksi-verkkokoulutus-uusille-ohjaajille/

Convention su 6.10.2019 - foto Milla Vahtila (240 of 399)