Valitse sivu

NAISTEN TELINEVOIMISTELUN VALMENNUSRYHMÄT

 

Seurassamme toimii sekä huippulinjan että kilpalinjan valmennusryhmiä

TELINEVOIMISTELUN VALMENNUSJÄRJESTELMÄ 

Kajaani Gymnasticsin naisten telinevoimistelun valmennusjärjestelmän tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle seuraamme tulevalle kilpavoimistelijalle selkeä ja eteenpäin vievä voimistelijan polku. Eteneminen tapahtuu iän ja taitotason mukaan yksilöllisesti.​ Valmennusjärjestelmässä Voimistelijan polku jatkuu perhegymin, esivalmennuksen, harrasteryhmien ja telinevoimistelun taitoryhmien kautta kilpaurheilun valmennusryhmiin.

Valmennusjärjestelmä luotiin syksyllä 2021 ja otettiin käyttöön vuoden 2022 alusta. 

HUIPPULINJA

Huippulinjan ryhmissä harjoitellaan nimensä mukaisesti kohti huippua ja tavoitellaan pääsyä liiton valmennusryhmiin kuten maajoukkueet, bemarit, minorit ja alueminorit. Tähtäin on timanttimerkin suorittamisessa sekä maajoukkuelinjalla tai omavalintaisissa luokissa G-H kilpailemisessa.

Huippuryhmät harjoittelevat tehokkaasti ja monipuolisesti 4-5 kertaa viikossa ja harjoituksiin tulee sitoutua. Tämän harjoittelumäärän vuoksi on hyvä, ettei voimistelijalla ole muita aikaa vieviä harrastuksia.

KILPALINJA

Kilpalinjan ryhmissä harjoitellaan tavoitteellisesti kohti kilpalinjan omavalintaisia luokkia E-F.

Ryhmissä treenataan iän ja kilpaluokan mukaan 3-4 kertaa viikossa ja voimistelijalla jää siten aikaa muihinkin harrastuksiin tai jopa toisen lajin kilpaurheiluun.

Ohjeita ja käytänteitä telinevoimistelun esivalmennus- ja valmennusryhmäläisille

HUIPPULINJAN RYHMÄT:

H1 – RUBIINIT

Ryhmän 2007-2011 syntyneet voimistelijat kilpailevat kilpalinjan D, F ja G -luokissa sekä maajoukkuelinjan luokassa 2. Ryhmä harjoittelee 5 x viikossa 2,5h kerrallaan. Osa ryhmän voimistelijoista on yläkoulun liikuntaluokalla. Osa voimistelijoista on suorittanut maajoukkuelinjalle vaadittavan Timanttimerkin ja osa kilpalinjan omavalintaisiin luokkiin vaadittavan Smaragdimerkin. Lisäksi muutama ryhmän voimistelijoista kuuluu lajiliiton valmennusryhmä Minoreihin.

 

Urheilijoiden esittelyt

H2 – KRISTALLIT

Ryhmän 2014-2016 syntyneet voimistelijat kilpailevat kilpalinjan B -luokassa sekä nuorimmat Starassa. Ryhmä harjoittelee 4 x viikossa 1,5-2h kerrallaan. Ryhmän tytöt tavoittelevat maajoukkuelinjalle vaadittavaa timanttimerkkiä ja vanhimmat voimistelijat osallistuvat tulevana vuonna lajiliiton alueelliseen valmennustoimintaan Kuortaneella.

 

Voimistelijoiden esittelyt

KILPALINJAN RYHMÄT:

K1 – TIMANTIT

Ryhmään kuuluu 2007-2009 syntyneitä voimistelijoita, jotka kilpailevat kilpalinjan luokissa D-E ja harjoittelevat 3-4 x viikossa 2-2,5h kerrallaan.  Muutama ryhmän voimistelija on suorittanut kilpalinjan omavalintaisissa vaadittavan Smaragdimerkin.

Voimistelijoiden esittelyt

K2 – TOPAASIT

Ryhmään kuuluu 2008-2010 syntyneitä voimistelijoita, jotka kilpailevat kilpalinjan luokissa B-D ja harjoittelevat 3 x viikossa 2-2,5h kerrallaan.

 

Voimistelijoiden esittelyt

K3 – TÄHDET

Ryhmä on 2009-2012 syntyneiden voimistelijoiden ryhmä, joka harjoittelee 3 x viikossa 2h kerrallaan. Tytöt kilpailevat B-C -luokissa ja ovat suorittaneet tai suorittavat kultamerkkiä.

 

Voimistelijoiden esittelyt

OPAALIT esivalmennusryhmä

Ryhmä on 2015-2017 syntyneiden voimistelijoiden esivalmennusryhmä.

Esivalmennusryhmä harjoittelee 2x viikossa aina 1,5h kerrallaan. Voimistelijat osallistuvat myös seuran omiin staratapahtumiin ja suorittavat telinevoimistelun taitomerkkejä (kupari, pronssi, hopea, kulta).

Voimistelijoiden esittelyt