Valitse sivu

TELINEVOIMISTELUN TAITORYHMÄT

Taitoryhmissä opetellaan voimistelun lajitaitoja oikeaoppisesti ja edetään lajissa turvallisesti helpoista harjoitteista kohti vaativia lajiliikkeitä. Telinevoimistelussa pyritään teknisesti oikeisiin ja esteettisiin lajisuorituksiin, joten olennaisena osana telinevoimisteluharjoituksiin kuuluvat voima- ja liikkuvuusharjoittelu. Monipuolisuutensa ansiosta telinevoimistelu sopii myös kaikkien muiden lajien alkeis- ja oheisharjoitteluksi.

Taitoryhmiä järjestetään 6-15-vuotiaille. Ryhmät harjoittelevat 2x viikossa iän mukaan aina 45 minuuttia – 1,5h kerrallaan.

 

Liikunnallista erityislahjakkuutta ei vaadita, mutta voimistelijan tulee olla motivoitunut lajin liikkeiden huolelliseen harjoitteluun. Taitoryhmistä voimistelija voi hopeamerkin suoritettuaan hakeutua harrastekilpa- tai valmennusryhmään.
 

Ryhmissä suoritetaan Voimisteluliiton taitomerkkejä ja voimistelijat osallistuvat seuran Stara-tapahtumiin.

Merkkisuoritukset sekä Stara-tapahtumat ja tapahtumiin vaadittava lisenssi sisältyy kausimaksuun.

Taitoryhmiin hakeudutaan taitotestien kautta. Aiemmin seuramme taitoryhmissä voimistelleet voivat ilmoittautua myClubissa ryhmiin suoraan.

Telinevoimistelun taitoryhmät on tarkoitettu yli 6-vuotiaille tytöille. Tällä hetkellä Kajaani Gymnasticsissa ei ole telinevoimisteluryhmiä pojille.

Voimisteluliiton taitomerkeistä hopeamerkin suorittanut, yli 7-vuotias ja Stara-tapahtumaan osallistunut harrastaja voi halutessaan hakeutua myös harrastekilparyhmään tai valmennusryhmään tähdäten näin kilpailemaan. Valmennusryhmiin ja esivalmennusryhmiin valitaan mm. voimistelijan iän, motivaation, tavoitteen, lähtötason, mahdollisen lajitaustan ja valmiuksien perusteella. Valmennusryhmiin haetaan mukaan ensijaisesti testin kautta. Testitilaisuuksia järjestetään yksi-kaksi kertaa vuodessa.

Kajaani Gymnastics tarjoaa telinevoimistelun taitoryhmiä Kajaanissa ja Vuokatissa.