Tuomaritoiminta voimistelun kilpailulajeissa

Voimisteluliiton kilpailu ja kurinpitosäännöt koskevat kaikkia tuomareita, arvioitsijoita ja palautteenantajia kilpailusta tai tapahtumasta riippumatta. Kaiken tuomaritoiminnan tulee olla eettistä ja kunnioittaa urheilijan oikeusturvaa. Tuomariohjesäännöt määrittävät lajikohtaiset tuomareiden pätevyysvaatimukset sekä eettiset linjaukset, jotka sitovat tuomareita Voimisteluliiton kilpailusääntöjen ohella. Näiden lisäksi tuomarit sitoutuvat Voimisteluliiton eettiseen ohjeistukseen. Tuomarina voi toimia ainoastaan ko. lajin esteettömyys- ja pätevyysvaatimukset sekä eettiset linjaukset ja säännöt täyttävä tuomari.

Naisten telinevoimistelu

Naisten telinevoimistelun uudet tuomarit aloittavat kouluttautumisen tasolta TK1. Tämän jälkeen tuomari voi edetä kouluttautuen taso kerrallaan. Korkein kansallinen taso on TK4. Tuomarikortti pitää uusia aina olympiadin vaihtuessa. Jokaisella tuomarilla pitää olla suoritettuna Arvi-koulutus ennen tuomarikoulututukseen osallistumista.

Tuomarikoulutus TK1 ja TK2 ovat I-TASON koulutuksia, TK3 on II-TASON koulutus ja TK4 on III-TASON koulutus. Kilpailun ylituomarina voi toimia kilpalinjan B-H -kilpailuissa tuomarikortilla TK3 ja maajoukkuelinjan kilpailuissa TK4 kortilla.

NTV luokkakilpailujen valvova ylituomari 

Luokka Ylituomarin taso vähintään
Kilpalinja B-H TK3
Maajoukkuelinja 1 lk-FIG TK4

Tuomarivelvoite NTV kansallisissa kilpailuissa

Kilpailuihin osallistuvat seurat ovat velvollisia tuomaan kilpailuihin yhden tai useamman vaaditun tasoisen tuomarin kansallisten sääntöjen tuomarivelvoitteen mukaisesti. Tuomarit ilmoitetaan määräaikaan mennessä kilpailukutsun ohjeen mukaisesti.

Kajaani Gymnasticsin naisten telinevoimistelun tuomarit

Mari Möttönen

Mari Möttönen

TK3 tason tuomari

2Mari on käynyt TK1, TK2 ja TK3 tuomarikoulutukset sekä Arvi-koulutuksen. Lisäksi Mari on suorittanut vastuullisen tuomaroinnin lisäkurssin. Mari on toiminut Arvina vuodesta 2020 alkaen ja 2022-2024 olympiadilla TK2 tason tuomarina vuoden 2022 alusta ja TK3 tason tuomarina syksystä 2022.

Birit Oksman

Birit Oksman

TK2 tason tuomari

Birit on käynyt TK1 ja TK2 tuomarikoulutukset sekä Arvi-koulutuksen. Lisäksi Birit on suorittanut vastuullisen tuomaroinnin lisäkurssin. Birit on toiminut Arvina ja TK2 tason tuomarina olympiadilla 2018-2021 vuodesta 2018 alkaen.

Jonna Kalermo-Poranen

Jonna Kalermo-Poranen

TK1 tason tuomari

Jonna on käynyt TK1 ja TK2 tuomarikoulutukset sekä Arvi-koulutuksen. Jonna on toiminut olympiadilla 2018-2021 TK2 tason tuomarina ja toimii uudella 2022-2024 olympiadilla TK1 tason tuomarina.

Minna Karjalainen

Minna Karjalainen

TK1 tason tuomari

Minna on käynyt TK1 tuomarikoulutuksen ja Arvi-koulutuksen. Hän on toiminut Arvina vuodesta 2015 ja aloittanut uutena tuomarina olympiadilla 2022-2024.