TELINEVOIMISTELUN HARRASTERYHMÄT

Telinevoimistelu on kaikille sopivaa ja erittäin monipuolista liikuntaa ja se kehittää monipuolisesti. Harjoituksissa käytetään eri telineiden (mm. eritasonojapuut ja puomi) lisäksi trampoliinia/trampettia, puolapuita, rekkiä, penkkejä, kiipeilyköysiä ja monia muita välineitä. Olennaisena osana telinevoimisteluharjoituksiin kuuluvat venyttely ja voimaharjoittelu oman kehon painolla. Monipuolisuutensa ansiosta telinevoimistelu sopii myös kaikkien muiden lajien alkeis- ja oheisharjoitteluksi.

Telinevoimistelun harrasteryhmät on tarkoitettu yli 5-vuotiaille tytöille. Tällä hetkellä Kajaani Gymnasticsissa ei ole telinevoimisteluryhmiä pojille.

Kupariryhmä on telinevoimistelun alkeisryhmä. Pronssiryhmä sopii telinevoimistelua noin vuoden harrastaneille ja hopearyhmä noin kaksi vuotta tai enemmän harrastaneille. 

Seurassa on mahdollista harrastaa naisten telinevoimistelua halutessaan myös tavoitteellisemmin, suorittaen telinevoimistelun merkkejä. Harrastaja voi ottaa toisen viikottaisen harjoittelukerran merkkiryhmästä, jossa harjoitellaan muun harjoittelun lisäksi merkkiliikkeitä. Telinevoimistelun merkkejä on kupari-, pronssi-, hopea- ja kultamerkki.

Hopeamerkin suorittanut, yli 7-vuotias ja Stara-tapahtumaan osallistunut harrastaja voi halutessaan hakeutua myös valmennusryhmään tähdäten näin kilpailemaan. Valmennusryhmiin ja esivalmennusryhmiin valitaan mm. voimistelijan iän, motivaation, tavoitteen, lähtötason, mahdollisen lajitaustan ja valmiuksien perusteella. Valmennusryhmiin haetaan mukaan ensijaisesti testin kautta. Testitilaisuuksia järjestetään yksi-kaksi kertaa vuodessa.

Kajaani Gymnastics tarjoaa telinevoimistelun harrasteryhmiä Kajaanissa, Paltamossa ja Sotkamossa.

Ilmoittautuminen ryhmiin