TELINEVOIMISTELUN TAITORYHMÄT

Taitoa, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja voimaa! Telinevoimistelu on kaikille sopivaa ja erittäin monipuolista liikuntaa ja se kehittää monipuolisesti. Harjoituksissa käytetään eri telineiden (mm. eritasonojapuut ja puomi) lisäksi trampoliinia/trampettia, puolapuita, rekkiä, penkkejä, kiipeilyköysiä ja monia muita välineitä. Olennaisena osana telinevoimisteluharjoituksiin kuuluvat venyttely ja voimaharjoittelu oman kehon painolla. Monipuolisuutensa ansiosta telinevoimistelu sopii myös kaikkien muiden lajien alkeis- ja oheisharjoitteluksi.

Taitoryhmissä opetellaan voimistelun lajitaitoja oikeaoppisesti ja edetään lajissa turvallisesti helpoista harjoitteista kohti vaativia lajiliikkeitä. Ryhmissä suoritetaan Voimisteluliiton taitomerkkejä ja voimistelijat voivat myös osallistua seuran Stara-tapahtumiin.

Liikunnallista erityislahjakkuutta ei vaadita, mutta voimistelijan tulee olla motivoitunut lajin liikkeiden huolelliseen harjoitteluun.

Telinevoimistelun taitoryhmät on tarkoitettu yli 5-vuotiaille tytöille. Tällä hetkellä Kajaani Gymnasticsissa ei ole telinevoimisteluryhmiä pojille.

Voimisteluliiton taitomerkeistä hopeamerkin suorittanut, yli 7-vuotias ja Stara-tapahtumaan osallistunut harrastaja voi halutessaan hakeutua myös valmennusryhmään tähdäten näin kilpailemaan. Valmennusryhmiin ja esivalmennusryhmiin valitaan mm. voimistelijan iän, motivaation, tavoitteen, lähtötason, mahdollisen lajitaustan ja valmiuksien perusteella. Valmennusryhmiin haetaan mukaan ensijaisesti testin kautta. Testitilaisuuksia järjestetään yksi-kaksi kertaa vuodessa.

Kajaani Gymnastics tarjoaa telinevoimistelun taitoryhmiä Kajaanissa, Paltamossa ja Vuokatissa.