Seura

Kajaani Gymnastics on useaan otteeseen palkittu nuori, innokas ja aktiivinen seura, joka on perustettu 7.9.2010. Seura kuuluu Suomen Voimisteluliittoon ja on Kainuun Liikunnan jäsenseura. Kajaani Gymnasticsilla on jäseniä noin 500 sekä ohjaajia ja valmentajia 50 – lisää koulutetaan jatkuvasti.

Seurassa on mahdollisuus harrastaa kilpa-aerobicia ja naisten telinevoimistelua harraste- tai kilpatasolla, Voimistelukoulu -toimintaa sekä Freegymiä että Ninjagymiä.

Helmikuusta 2012 lähtien Kajaani Gymnastics on toiminut Kettukalliontie 11:ssa, jossa harrastetilaa on 550 neliömetriä. Tiloista löytyy paljon erilaisia harraste- ja voimistelukäyttöön hankittuja välineitä, virallinen kilpa-aerobicin joustoparketti, voimistelukanveesi, lattiatilaa sekä musiikintoistolaitteet. Lisäksi salilta löytyy keittiö-, pukuhuone- ja pesutilat.

Telinevoimistelu, freegym ja ninjagym harjoittelevat Kajaanihallin telinetilassa ja Voimistelukouluryhmät Kättöareenalla. Paltamossa harjoitellaan Koulukankaan ja Kontiomäen kouluilla, Vuokatin ryhmä harjoittelee Vuokatin Urheiluopistolla.

Seuran tavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria sekä aikuisia liikkumaan myös vapaa-ajalla monipuolisesti sekä huomioimaan terveelliset elämäntavat. Ohjaajia ja valmentajia koulutetaan Suomen Voimisteluliiton koulutusjärjestelmän mukaisesti. Seuran toiminta on positiivisessa hengessä tasapuolisesti kaikkia kannustavaa. Jokaiselle löytyy oma paikkansa seurasta joko harrastajana, seura-aktiivina tai seuratoiminnan muista tukijoukoista.

Kajaani Gymnastics ry on hyväksytty mukaan Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteiseen Tähtiseura -laatuohjelmaan (ent. Sinettiseura vuodesta 2014). Kajaani Gymnastics on saanut lasten ja nuorten osa-alueen tähtimerkin. Se viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa!

Seura on palkittu Vuoden 2016 kainuulaisena urheiluseurana, sekä samana vuonna Sinettiseurojen Kasvata Urheilijaksi -stipendin. Stipendin saivat kolme seuraa koko Suomessa. Vuosina 2018 ja 2020 seura palkittiin vuoden kainuulaisena Tähtiseurana.

 

 

TOIMINTAKERTOMUS 2020