Valitse sivu

Kajaani Gymnastics on laadukas, aktiivinen ja monipuolinen kainuulainen voimistelun Tähtiseura. Seura tarjoaa voimistelun harrasteryhmiä lapsista aikuisiin, valmennusryhmiä kilpa-aerobicissa ja telinevoimistelussa alkeista huipulle sekä urheiluakatemiavalmennusta. Seura on perustettu 7.9.2010.

Seura kuuluu Suomen Voimisteluliittoon ja on Kainuun Liikunnan jäsenseura. Kajaani Gymnasticsilla on jäseniä yli 600 sekä ohjaajia ja valmentajia noin 50 – lisää koulutetaan jatkuvasti.

Helmikuusta 2012 lähtien Kajaani Gymnastics on toiminut Kettukalliontie 11:ssa, jossa harrastetilaa on 550 neliömetriä. Tiloista löytyy paljon erilaisia harraste- ja voimistelukäyttöön hankittuja välineitä, virallinen kilpa-aerobicin joustoparketti, voimistelukanveesi, lattiatilaa sekä musiikintoistolaitteet. Lisäksi salilta löytyy keittiö-, pukuhuone- ja pesutilat.

Kajaanissa ryhmät harjoittelevat Kettukalliontien salin lisäksi Kajaanihallin telinetilassa, Kättöareenalla ja Lyseon pienessä salissa. Paltamossa harjoitellaan Korpitien monitoimikeskuksella ja Vuokatin ryhmät harjoittelee Vuokatin Urheiluopistolla.

Seuran tavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria sekä aikuisia liikkumaan myös vapaa-ajalla monipuolisesti sekä huomioimaan terveelliset elämäntavat. Ohjaajia ja valmentajia koulutetaan Suomen Voimisteluliiton koulutusjärjestelmän mukaisesti. Seuran toiminta on positiivisessa hengessä tasapuolisesti kaikkia kannustavaa. Jokaiselle löytyy oma paikkansa seurasta joko harrastajana, seura-aktiivina tai seuratoiminnan muista tukijoukoista.

Seuran päivittäisessä toiminnassa ja johtamisessa toimii ohjenuorana seuramme arvot:

 • laatu 
 • positiivinen asenne säännölliseen liikkumiseen 
 • hyvä seurahenki 
 • tasapuolisuus, rehtiys ja avoimuus seuratoiminnassa 

  Kajaani Gymnastics ry on hyväksytty mukaan Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteiseen Tähtiseura -laatuohjelmaan (ent. Sinettiseura vuodesta 2014). Kajaani Gymnastics on saanut lasten ja nuorten osa-alueen tähtimerkin. Se viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa!

  Seura on palkittu useaan otteeseen vuosien varrella. Vuoden 2016 kainuulaisena urheiluseurana, sekä samana vuonna Sinettiseurojen Kasvata Urheilijaksi -stipendin. Stipendin saivat kolme seuraa koko Suomessa. Vuosina 2018 ja 2020 seura palkittiin vuoden kainuulaisena Tähtiseurana.

  Seuran esittely 2022

  (kuvaa klikkaamalla avautuu PDF)

  Kajaani Gymnastics esittely 2022