Valitse sivu

KILPA-AEROBIC

Kilpa-aerobicissa energinen, tanssillinen koreografia yhdistyy vaativiin vaikeusliikkeisiin, kuten hyppyihin, punnerruksiin ja voimaosiin. Kilpa-aerobic on laji, jossa lihakset ovat kuin tulessa, mutta hymy ei hyydy. Laji vaatii urheilijalta luovuutta ja esiintymisrohkeutta sekä voimaa, liikkuvuutta, koordinaatiota ja anaerobista kestävyyttä.

Seurassamme toimii sekä huippulinjan, että kilpalinjan valmennusryhmiä.

 

KILPA-AEROBICIN VALMENNUSJÄRJESTELMÄ 

Kajaani Gymnasticsin kilpa-aerobicin valmennusjärjestelmän tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle seuraamme tulevalle kilpavoimistelijalle selkeä ja eteenpäin vievä voimistelijan polku. Eteneminen tapahtuu iän ja taitotason mukaan yksilöllisesti.​ Valmennusjärjestelmässä Voimistelijan polku jatkuu harrastevoimistelun, lajin harraste- ja taitoryhmien sekä esivalmennuksen kautta kilpaurheilun valmennusryhmiin kilpalinjalle lajin kilpailujärjestelmän mukaisiin kilpasarjoihin tai huippulinjalle lajin kilpailujärjestelmän ikäkausi- ja SM-sarjoihin tavoitellen kohti kansallista SM-menestystä ja kansainvälisiä kilpailuja. Valmennusjärjestelmä on luotu vuonna 2017-2018 ja sitä on kehitetty ja päivitetty vuosittain. 

HUIPPULINJA

Huippulinjan ryhmissä harjoitellaan nimensä mukaisesti kohti huippua ja tavoitellaan pääsyä Voimisteluliiton valmennusjärjestelmän mukaisiin valmennusryhmiin, kuten arvokilpailuihin valittava maajoukkue, Elite-rinki, Talentti-rinki ja Minitalentti-rinki. Lajin merkkijärjestelmä ohjaa taitotasojen kehitystä valmennus- ja kilpailujärjestelmän tavoitteiden mukaisesti.

Huippuryhmät harjoittelevat tehokkaasti ja monipuolisesti 4-8 kertaa viikossa ja harjoituksiin sekä huippuryhmän tasolla kilpailemiseen ja kokonaistoimintaan tulee sitoutua. Huippuryhmissä kasvetaan nousujohteisella harjoitusmäärän kasvulla huolehtien kokonaisvaltaisesta urheilijaksi kasvamisesta ja osana harjoitteluun tulevat urheiluakatemiaharjoittelu liikuntapainotteisen yläkoulun (Lehtikankaan koulu) kautta kohti 2.asteen ja korkea-asteen akatemiaa.

KILPALINJA

Kilpalinjan ryhmissä harjoitellaan ja kilpaillaan kansallisen kilpailujärjestelmän kilpasarjoissa luokissa 3-6, tavoitellen kohti luokkanousuja vaativia nousupisteitä. Lajin merkkijärjestelmä ohjaa taitotasojen kehitystä valmennus- ja kilpailujärjestelmän tavoitteiden mukaisesti.

Ryhmissä treenataan iän ja kilpaluokan mukaan 2-3 kertaa viikossa ja voimistelijalla jää siten aikaa muihinkin harrastuksiin tai jopa toisen lajin kilpaurheiluun.

KILPA-AEROBICIN VALMENNUSRYHMÄT 2024

ZIRKONIT

Tämä on seuran ainoa 15-17 -vuotiaiden (Juniors) nuorten ja aikuisten yli 18-vuotiaiden (Seniors) SM-sarjoissa kilpaileva ryhmä. Ryhmä harjoittelee 5 x viikossa 2,5 h kerrallaan, minkä lisäksi osa kuuluu urheiluakatemiaan harjoitellen 1-3 x viikossa akatemiaharjoituksissa lajiharjoitusten lisäksi. Ryhmään kuuluu 7 nuorta urheilijaa ja he valmistautuvat kansallisen lajiliiton valintajärjestelmän kautta kansainvälisiin arvokilpailuihin. Voimistelijoita kuuluu Voimisteluliiton Elite- ja Talentti-valmennusrinkeihin. Ryhmän urheilijat ovat jo menestyneet SM-sarjassa ja ovat käyneet kansainvälisissä kilpailuissa.

Tutustu urheilijoihin

SMARAGDIT

Smaragdit ovat 2010-2012 -vuosina syntyneitä voimistelijoita, jotka kilpailevat 12-14 -vuotiaiden SM-sarjassa (Age Group AG). Smaragdit harjoittelevat 5 kertaa viikossa 2,5 h kerrallaan ja heidän tavoitteenaan on SM-sarjassa menestyminen. Osa voimistelijoista kuuluu Voimisteluliiton Talentti- ja Minitalentti-valmennusrinkeihin.

Tutustu voimistelijoihin

KVARTSIT

Kvartsit-ryhmä koostuu 2013-2015 -syntyneistä voimistelijan aluista. Kvartsit kilpailevat 8-9 -vuotiaiden ja 10-11 -vuotiaiden (National Development ND) lasten sarjoissa ja harjoittelevat 4 kertaa viikossa 2-2,5 h kerrallaan. Voimistelijoiden tavoitteena on kehittyä voimistelijoina oman ikätasonsa mukaisesti kohti tulevia ikäsarjoja huippulinjan valmennusjärjestelmää toteuttaen. Yksi voimistelijoista kuuluu Voimisteluliiton Minitalentti-valmennusrinkiin.

Tutustu voimistelijoihin

SAFIIRIT

Safiirit ovat syntyneet 1996-2007 välisinä vuosina ja he kilpailevat 4-5 -luokan kilpasarjoissa. Voimistelijat harjoittelevat 3 kertaa viikossa 2,5 h kerrallaan. Safiirit kilpailevat valmennusjärjestelmämme kilpalinjalla tavoitteidensa mukaisesti. Yksi voimistelijoista kuuluu Voimisteluliiton Kilpatalentti-valmennusrinkiin.

Tutustu voimistelijoihin

 

HELMET

Helmet ovat 2010-2013 -syntyneiden kilpauransa juuri aloittelevia voimistelijoita, jotka kilpailevat 3-luokan kilpasarjassa. Helmet-ryhmä on seuramme harrastekilparyhmä ja voimistelijat harjoittelevat 2 kertaa viikossa 2 h kerrallaan.

Tutustu voimistelijoihin