Valitse sivu

KILPA-AEROBICIN HARRASTERYHMÄT

 

Kilpa-aerobicin harrasteryhmiin ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet tytöt ja pojat. Ryhmien tarkoitus on antaa käsitys kilpa-aerobicin mahdollisuuksista ja opettaa lajin perustaidot erilaisia temppuja ja liikkeitä opetellen. Harjoittelussa ja uusien liikkeiden opettelussa edetään voimistelijan omien taitojen mukaan. Näissä ryhmissä ei vaadita aikaisempaa voimistelutaustaa. Ryhmä harjoittelee 1 x viikossa. Ryhmä on osa Voimisteluliiton Voimistelukoulu-konseptia. Ryhmissä on käytössä Voimistelukoulun alkeis- ja alkeisjatkopassit.

KILPA-AEROBICIN TAITORYHMÄ

Kilpa-aerobicin taitoryhmässä opetellaan voimistelun lajitaitoja oikeaoppisesti ja edetään lajissa turvallisesti helpoista harjoitteista kohti vaativia lajiliikkeitä. Harrastajan tulee olla sitoutunut ja motivoitunut harjoittelemaan lajin oikeaoppista tekniikkaa ja kykenevä keskittymään tunnilla haastavempien liikkeiden harjoitteluun. Kilpa-aerobicissa pyritään teknisesti oikeisiin ja esteettisiin lajisuorituksiin, joten olennaisena osana harjoituksiin kuuluvat voima- ja liikkuvuusharjoittelu. Monipuolisuutensa ansiosta kilpa-aerobic sopii myös kaikkien muiden lajien alkeis- ja oheisharjoitteluksi.

Taitoryhmät harjoittelevat 2 x viikossa. Ryhmissä suoritetaan Voimisteluliiton taitomerkkejä ja osallistutaan seuran Stara-tapahtumiin. Merkkisuoritukset sekä Stara-tapahtumat ja tapahtumiin vaadittava lisenssi sisältyy kausimaksuun. Lue lisää kilpa-aerobicistä lajina: https://www.voimistelu.fi/lajit/kilpa-aerobic/esittely/

Liikunnallista erityislahjakkuutta ei vaadita, mutta voimistelijan tulee olla motivoitunut lajin liikkeiden huolelliseen harjoitteluun. Taitoryhmistä voimistelija voi hopeamerkin suoritettuaan tai hakukatselmuksen kautta hakeutua harrastekilpa- tai valmennusryhmään.