Urheiluakatemiatoiminta

Urheiluakatemia opintopolku Kajaanissa mahdollista nyt myös kilpavoimistelijoille

Kajaani Gymnastics ry, Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia ovat solmineet sopimuksen urheiluakatemia opintopolun mahdollistamisesta Kajaanissa kilpavoimistelijoille. Aikaisemmin urheiluakatemiaopinnot ovat olleet mahdollisia ainoastaan jääkiekossa, salibandyssa, jalkapallossa ja yleisurheilussa.  Urheiluakatemiaopintopolun aukeaminen kilpavoimistelijoille vahvistaa voimistelun tavoitteellista harrastusta Kainuussa sekä avaa myös Kainuun ulkopuolisille kilpavoimistelijoille mahdollisuuden tulla opiskelemaan toiselle asteelle ja saamaan lajivalmennusta Kajaaniin.

Urheiluakatemiaopinnot tarkoittavat urheilijalle käytännössä mahdollisuutta yhdistää toisen asteen opinnot sujuvasti tavoitteelliseen urheiluharrastukseen. Urheiluakatemiaopiskelija saa harjoitella noin kuusi tuntia viikossa opiskelupäivän aikana. Harjoittelu huomioidaan opinto-ohjelman laatimisessa niin, että se tukee opiskelijan jaksamista ja menestystä sekä opinoissaan että urheilussa. Opiskelija saa akatemiaopinnoista opintosuorituksia sekä ammatillisessa koulutuksessa että lukio-opinnoissa.

Urheiluakatemiavalmentajana toimii Kati Säkkinen.

Kajaani Gymnastics perustettu vuonna 2010 ja on ollut Tähtiseura (ent. Sinettiseura) jo vuodesta 2014. Seurassa on n.500 jäsentä. Ohjaajia ja valmentajia seurassa on 50. Seura tarjotaan valmennusta kilpa-aerobicissa ja naisten telinevoimistelussa. Lisäksi seurassa on harrastajia freegymissa ja seura järjestää voimistelukoulu- sekä liikuntakerhotoimintaa.

Lisätietoja

Kati Säkkinen, akatemiavalmentaja
kati.kajagym@gmail.com
p. 040 244 0910

Birit Oksman, puheenjohtaja
Kajaani Gymnastics ry
p. 041 319 4115
puheenjohtaja.kajagym@gmail.com