NAISTEN TELINEVOIMISTELU

Telinevoimistelija pysyy pystyssä niin kapealla puomilla kuin voltin päätteeksi permannollakin. Vaikka huipulla telinevoimistelu vaatii vankkaa kokemusta lajista sekä tuhansia toistoja, on telinevoimistelu ihanteellinen laji myös kaiken ikäisille uuden harrastuksen aloittajille. Telinevoimistelun perusliikkeiden parissa on mahdollisuus kehittää muun muassa kehonhallintaa, voimaa, koordinaatiota ja liikkuvuutta sekä haastaa ja ylittää itsensä. Naisten telinevoimistelussa kilpaillaan neljällä telineellä: hypyssä, nojapuilla, puomilla ja permannolla.

TELINETIMANTIT

Ryhmän 2005-2008 syntyneet voimistelijat kilpailevat kilpalinjan D- ja E-luokissa ja harjoittelevat 4 x viikossa, 2-2,5h kerrallaan. Osa ryhmän voimistelijoista harjoittelee lisäksi 3 x viikossa urheiluakatemiassa.

TELINERUBIINIT

Ryhmään kuuluu 2008-2011 syntyneitä voimistelijoita, jotka kilpailevat kilpalinjan D-luokassa ja harjoittelevat 4 x viikossa 2-2,5h kerrallaan. Osa voimistelijoista on suorittanut maajoukkuelinjalle vaadittavan Timanttimerkin. Osa tytöistä kuuluu lajiliiton alueelliseen valmennusryhmään.

TELINETOPAASIT

Ryhmään kuuluu 2007-2010 syntyneitä voimistelijoita, jotka kilpailevat kilpalinjan C-luokassa ja harjoittelevat 3 x viikossa 2-2,5h kerrallaan.

TELINETÄHDET

Ryhmä on 2008-2012 syntyneiden voimistelijoiden esivalmennusryhmä, jotka harjoittelevat 2 x viikossa 1,5h kerrallaan. Ryhmässä suoritetaan kilpailuoikeuteen vaadittavia merkkejä (kupari-, pronssi-, hopea) ja osallistutaan Stara-kilpailuihin.

TELINETENAVAT

Ryhmä on 2012-2014 syntyneiden voimistelijoiden esivalmennusryhmä, jotka harjoittelevat 2 x viikossa 1,5h kerrallaan. Ryhmässä suoritetaan kilpailuoikeuteen vaadittavia merkkejä (kupari-, pronssi-, hopea) ja osallistutaan Stara-kilpailuihin.