VOIMISTELUKOULURYHMÄT

Voimistelukouluryhmiä järjestetään n. 3-8 -vuotiaille ja mukaan voivat tulla sekä tytöt että pojat. Tärkeintä on into osallistua ja kyky toimia ryhmässä ilman oman vanhemman läsnäoloa.

Tavoitteena on kehittää lasten perusliikkumistaitoja, notkeutta, perusvoimaa sekä tarjota lapselle liikunnallisia elämyksiä. Harjoittelu tapahtuu leikinomaisesti ja antaa erinomaiset taidot sekä voimistelun jatkamiselle, että muihin lajeihin. 

VOIMISTELUN TEMPPURYHMÄT

Voimistelun temppuryhmät on tarkoitettu 9-12-vuotiaille. Temppuryhmissä opetellaan voimistelun perustaitoja ja temppuillaan turvallisesti ja jokaisen oman taitotason mukaan. Ryhmässä hyödynnetään telinevoimistelun telineitä ja liikutaan monipuolisesti. 

NINJAGYM / FREEGYM

Ninjagym on tarkoitettu alakouluikäisille tytöille ja pojille ja Freegym yläkouluikäisille. Ninja-/freegymissä ei ole tulospaineita ja treeneissä yhdistyvät parkour, telinevoimistelu, yleiskuntoharjoittelu.

KILPA-AEROBICIN TAITORYHMÄT

Kilpa-aerobicin harrasteryhmät on tarkoitettu n. 5-15 -vuotiaille tytöille ja pojille. Ryhmissä harjoitellaan voimistelun perustaitoja sekä kilpa-aerobicin lajialkeita ja harjoitetaan monipuolisesti fyysisiä ominaisuuksia sekä motorisia perustaitoja harrastajan taitotaso huomioiden.

Ryhmissä suoritetaan Voimisteluliiton taitomerkkejä ja voimistelijat voivat myös osallistua seuran Stara-tapahtumiin. Liikunnallista erityislahjakkuutta ei vaadita, mutta voimistelijan tulee olla motivoitunut lajin liikkeiden huolelliseen harjoitteluun. 

 

TELINEVOIMISTELUN TAITORYHMÄT

Taitoa, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja voimaa! Telinevoimistelun taitoryhmiä järjesteään 5-15-vuotiaille. Ryhmissä opetellaan lajitaitoja oikeaoppisesti ja edetään lajissa turvallisesti helpoista harjoitteista kohti vaativia lajiliikkeitä.  Harjoituksissa käytetään eri telineiden (mm. eritasonojapuut ja puomi) lisäksi trampoliinia/trampettia, puolapuita, rekkiä, penkkejä, kiipeilyköysiä ja monia muita välineitä.

Ryhmissä suoritetaan Voimisteluliiton taitomerkkejä ja voimistelijat voivat myös osallistua seuran Stara-tapahtumiin. Liikunnallista erityislahjakkuutta ei vaadita, mutta voimistelijan tulee olla motivoitunut lajin liikkeiden huolelliseen harjoitteluun.

OPENGYM

OpenGym on kaikille avoin vapaa vuoro voimistelutilassa. Ryhmällä on valvoja, mutta ei ohjaajaa. Vapaata temppuilua ja omien liikkeiden harjoittelua. OpenGym toimintaa on sekä Kajaanissa että Vuokatissa.